Pages

11 November 2008

Παλληκάρια ψυχραιμία! Οι Γερμανοί θα σφίξουν σιγά-σιγά το ζωνάρι. Μετά?


10 11 2008 - από ICTplus

Tι θα κάνουν οι Γερμανοί στον ΟΤΕ, θα τόχουμε μπροστά μας για πολύ καιρό.

Ο πρώτος στόχος, της ενοποίησης των αποτελεσμάτων επετεύχθη πλήρως για το 2008. Στο τέλος του χρόνου ο Ομιλος ΟΤΕ
θα δώσει μία γερή ενίσχυση στα αποτελέσματα του γερμανικού Ομιλου και κυρίως στην κερδοφορία, που γενικώς στο «Ντόϋτσλαντ» δεν πάει και τόσο καλά.

Ο δεύτερος, που είναι ο άμεσος έλεγχος της διοικητικής δομής, δεν θα γίνει μόνο με την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και με την τοποθέτηση συν-Διευθυντών,
που άμεσα θα αναλάβουν τα ουσιώδη καθήκοντα, που έχουν σχέση με αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τα οικονομικά του Οργανισμού.

Ο τρίτος στόχος, που είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών, θα γίνει αρχικά με αργό ρυθμό, αλλά μετά τις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα επιταχυνθεί.

Ο τέταρτος, που έχει πολύ προβληθεί στα έντυπα Μέσα Ενημέρωσης, είναι τι θα κάνει ο Παναγής Βουρλούμης.

Ομως μην σας απασχολεί αυτό το ερώτημα!

Αν εσείς είχατε έρθει στη θέση του, τι θα κάνετε ? Μα προφανώς και δεν θα θέλατε να συνεχίσετε.

Από τη στιγμή που έχετε (όχι εσείς! Ο Παναγής Βουρλούμης) πάρει την γενικότερη αναγνώριση ως «επιτυχημένος manager», που ολοκλήρωσε με επιτυχία την μοναδική μεγάλη αποκρατικοποίηση της Κυβέρνησης Καραμανλή, από την οποία ήρθε ο μεγαλύτερος
ευρωπαϊκός Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα (που έχει και λίγο κράτος μέσα του), τι θα κάνατε?

Μάλιστα η είσοδος των Γερμανών ολοκληρώθηκε λίγο πριν την κατάρρευση των Διεθνών Χρηματοαγορών!

Τι άλλο να θέλει ο Παναγής Βουρλούμης στο τέλος της καριέρας του ?

Αρα ο Παναγής Βουρλούμης φεύγει άμεσα από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, γιατί απλά έκλεισε τον μεγαλύτερο και πιο δύσκολο τόμο στην ιστορία του ΟΤΕ.

Φυσικά η ιδέα για να παραμείνει Πρόεδρος, εκπροσωπώντας το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να παίξει και μόνο για ένα μικρό μεταβατικό στάδιο. Είπαμε ότι μπορεί.

Οσον αφορά τις προμήθειες (μπρρρ!!!), εδώ παίζονται οι διεθνείς και εσωτερικές συμφωνίες με τον προμηθευτές (μιλάμε για τους πολυεθνικούς και μόνο), που δεν αποτελούν και μεγάλο πρόβλημα για αυτούς,
καθώς τις διαδικασίες τις γνωρίζουν και έχουν ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα.

Το ερώτημα είναι πως οι εγχώριες θυγατρικές εταιρείες και τα γραφεία marketing
θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται.
Και εδώ ελάχιστη ανησυχία. Για τους έξω και όχι για τους μέσα.

Και φυσικά εγχώρια γραφεία μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων τηλεπικοινωναικών προμηθευτών αρχίζουν να διαισθάνονται ότι σύντομα δεν θα έχουν και πολλά να κάνουν.

Αρα όλα είναι ρόδινα και βατά?

Και φυσικά όχι!

10 11 2008 - από ICTplus

----------------

Weekly Telecom Τεύχος 41 - 2008

Τον Ιανουάριο καταφθάνουν οι Γερμανοί

Την ενεργοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Deutsche Telekom και της ελληνικής κυβέρνησης είχαμε την περασμένη εβδομάδα, καθώς, έχοντας πλέον όλες τις ρυθμιστικές εγκρίσεις, οι Γερμανοί απέκτησαν το 3% των μετοχών και το ποσοστό τους έφθασε στο 25%. Όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη του γερμανικού ομίλου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, οι επόμενες κινήσεις αναμένονται τον Ιανουάριο. Τότε, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ όπου και αναμένεται να εγκριθεί η είσοδος δύο ακόμη εκπροσώπων της Deutsche Telekom στο διοικητικό συμβούλιο του ελληνικού ομίλου. Κατά τη διάρκεια του conference call αναφέρθηκε ότι ουσιαστικά τον Ιανουάριο θα πάρει ο γερμανικός κολοσσός τον διοικητικό έλεγχο του ΟΤΕ, δήλωση που από κάποιους ερμηνεύθηκε ως αποχώρηση του Παναγή Βουρλούμη από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Ωστόσο, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος. Γενικότερα, πάντως, τα στελέχη της Deutsche Telekom θεωρούν εξαιρετικά σημαντική την είσοδο τους στον ΟΤΕ και δεν είναι τυχαίο ότι αναμένουν να τους βοηθήσει στην βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων το 2009. Προς το παρόν, έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες για εξεύρεση συνεργιών, αρχής γενομένης από τον τομέα των προμηθειών.

Weekly Telecom Τεύχος 41 - 2008No comments: