Pages

18 November 2008

Teledome: Νέα επίθεση στον ΟΤΕ και την ΕΕΤΤ


Οπως υποστηρίζει, μολονότι εξακολουθεί να μην έχει εκδώσει οιαδήποτε προσωρινή διαταγή η ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ, δύο και πλέον μήνες μετά την παράνομη διακοπή της 12.9.2008, αναγκάσθηκε να προβεί σε επανασύνδεση, μόλις χθες το βράδυ, της λειτουργίας των κυκλωμάτων της.

Ταυτοχρόνως, όπως καταγγέλλει, ο ΟΤΕ χωρίς να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, φρόντισε να τροφοδοτήσει στα Μ.Μ.Ε ενημέρωση, με την οποία προαναγγέλλει εκ νέου διακοπή των υπηρεσιών του σε βάρος της εταιρείας. Στην ενημέρωσή του αυτή, η Teledome τονίζει πως «τα νομικά "εφευρήματα" του ΟΤΕ και οι αντιφατικοί ισχυρισμοί του σχετικά με τη διαδικασία συνδιαλλαγής της TELEDOME ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποιούν το περιεχόμενο της ίδιας της απόφασης 955/2008 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

«Ο ΟΤΕ, αφού έκοψε τις γραμμές τις εταιρείας μας στις 12.9.2008, ισχυριζόμενος ότι η συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της είχε δήθεν λήξει (πριν καν αρχίσει), τώρα, στην ανακοίνωσή του της 17.11.2008, αναφέρει ότι το δικαστήριο όρισε νέα προθεσμία συνδιαλλαγής "χωρίς καμία αναφορά στο παρελθόν"! Όμως, η απόφαση 955/2008 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίνει ότι η διαδικασία συνδιαλλαγής εκίνησε από την επομένη της επίδοσης της απόφασης 670/2008 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο μεσολαβητή, στα μέσα Σεπτεμβρίου, και επί λέξη αναφέρει ότι "το έργο της μεσολαβήσεως είναι περίπλοκο και χρονοβόρο, προκύπτει δε ότι η ως άνω δίμηνη προθεσμία δεν θα επαρκέσει για την ολοκλήρωση του έργου του μεσολαβητή, αλλά απαιτείται η παράταση αυτής για έναν (1) ακόμη μήνα". Ήδη δε, ένα μήνα πριν την έκδοση της αποφάσεως αυτής, το ίδιο Δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα του ΟΤΕ για άρση προσωρινής προστασίας μας, η οποία παρατάθηκε στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας συνδιαλλαγής. Παρά ταύτα, ο ΟΤΕ επέμεινε στην παράνομη συμπεριφορά του διακοπής των κυκλωμάτων μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Teledome.

Και συνεχίζει: «Η εταιρεία, από την παράνομη διακοπή υπηρεσιών του ΟΤΕ και τη συστηματική δυσφήμιση που έκαναν υπάλληλοί του, καθ' όλο το κρίσιμο δίμηνο της διαδικασίας συνδιαλλαγής, στερήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των συνδρομητών της και υπέστη ζημίες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Παρ' όλα αυτά, με την από 17.11.2008 ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ επιμένει να δηλώνει ότι προκειμένου να μην "ανοιγοκλείνει" τις υπηρεσίες της TELEDOMΕ μέχρι την "καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας συνδιαλλαγής", θα έχει απαιτήσεις και για την περίοδο που … δεν παρείχε υπηρεσίες! Οι "εξαγγελίες" αυτές, εκτός την από εμφανή περιφρόνηση προς το καταναλωτικό κοινό μας, αποτελούν κραυγαλέα προσπάθεια να κατασκευασθεί κάποιο "άλλοθι" για τις παράνομες πράξεις του ΟΤΕ, για τις οποίες έχει ήδη μηνυθεί η Διοίκησή του, και αποδεικνύουν πανηγυρικά το δόλο και εμμονή του να "τελειώνει" με έναν ακόμα ανταγωνιστή του».

Σύμφωνα με την Teledome, «τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις του ΟΤΕ, στον οποίο η ΕΕΤΤ επιτρέπει να ενεργεί ανεξέλεγκτος όταν πρόκειται για την εταιρεία μας, καθιστούν το περιβάλλον ανταγωνισμού στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα ασφυκτικό. Δεν υφίσταται άλλο προηγούμενο, εντός και εκτός της χώρας μας, πάροχος με δεσπόζουσα θέση στην αγορά να επιχειρεί με παρόμοιας διάρκειας και συχνότητας παράνομες διακοπές υπηρεσιών σε βάρος ανταγωνιστή του, να τον θέσει εκτός αγοράς, η δε Ρυθμιστική της αγοράς Αρχή να σιωπά και αρνείται την παροχή εμπρόθεσμης και αποτελεσματικής έννομης προστασίας».No comments: