Pages

02 December 2008

Τα «χοντρά» στις τηλεπικοινωνίες έρχονται !!!

02 12 2008 - πηγή ICT plus

Εδώ και αρκετό καιρό σας λέμε, και φυσικά οι περισσότεροι δεν μας πιστεύετε, μπορεί και σήμερα να εξακολουθείτε να επιμένετε, ότι τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες "χοντραίνουν".

Προτιμήσατε να πιστέψετε, δικαίωμά σας, ότι θα πέσουν (και άλλα) λεφτά σε εξαγορές και
συγχωνεύσεις στις τηλεπικοινωνίες, από τη στιγμή που «τις είδαν» πολιτικοί και κάποιοι μεγαλοπαράγοντες, που φυσικά και έχουν οφέλη από την καλλιέργεια «κλίματος» στις αγορές και στις τηλεπικοινωνίες.
Εχετε ξεχάσει τις "διθυραμβικές" παρουσίες Αυστριακών και λοιπών άλλων ?
Η δεν θα θυμηθούμε τα περι ελληνικών κυριαρχιών στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη και Μεσόγειο.

Εμείς ξαναλέμε ότι ακόμη και με την επερχόμενη ύφεση να την υπολογίζουμε εμείς οι «βοηθοί παπα-γά(λ)λου» δεν βλέπαμε αυτά που «οραματικά» έδειχναν οι μεγαλοπαράγοντες.

Ηρθε μετά και αυτοπροσώπως ο παπα-γά(λ)λος και υποστήριξε το ίδιο.

Σήμερα οι περισσότεροι ψελλίζουν, μάλλον «παπα-γα(λ)λίζουν» τα αυτονόητα γι΄ εμάς.

Λοιπόν ξαναλέμε.

Ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να εξαγοράζει ανταγωνιστή του.
Αντε να αποκτήσει μερικά από τα περιουσιακά στοιχεία της AltecTelecoms, που αφορούν υποδομές «δακτυλίων, αν και δεν τις έχει ανάγκη.
Οταν και εφόσον πάει η ιστορία σε κατασχέσεις. Πράγμα απίθανο. Σωστά?

Η Vodafone μετά το πρόστιμο των 75,5 εκατ. ευρώ το μόνο που δεν σκέφτεται είναι τις εξαγορές, τις συνέργειες και τις συνεργασίες. Σωστά?
Αφήστε που μπορεί να μην συνεχίσει με την HOL στην σταθερή.

Η WIND έχει την Tellas και προφανώς και φυσικά δεν της χρειάζεται και άλλη «φουρτούνα» από εξαγορά ή από συγχώνευση.
Αλλωστε το μετρητό που χρειάζεται για αυτές τις κινήσεις το θέλει για να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο, γιατί η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων δεν είναι καθόλου εύκολη από εδώ και πέρα. Σωστά?

Η Forthnet με την On Telecoms έχουν μπροστά τους τα δικά τους και βλέπουν μόνο αυτά.
Και δεν είναι λίγα!
Το ίδιο και η HOL. Σωστά?

Αρα σήμερα είναι προφανές αυτό που εδώ και καιρό σας λέμε ότι οι βασικοί τηλε-παίκτες δεν βλέπουν εξαγορές.

Και μην μας λέτε για τις επιθυμίες που διατυπώνονται στα ΜΜΕ κατά καιρούς, όπως «βλέπουμε και την ενδεχόμενη πιθανότητα εξαγοράς», γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι «δηλώσεις» αυτές είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά.


Κυριολεκτικά

Πιστεύουμε ότι σας έχουμε πείσει πλέον ότι κανείς δεν έχει διαθέσιμα σήμερα για εξαγορές.
Ακόμη και η πιθανότητα συγχωνεύσεων φαίνεται απόμακρη, καθώς η βασική «προίκα» των εταιρειών που είναι οι συνδρομητές και το δίκτυο δεν φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για διαπραγματεύσεις.

Οι τρεις βασικοί παίκτες της εναλλακτικής σταθερής, Forthnet, HOL και OnTelecoms, περιμένουν την απόδοση των προσδοκιών τους από την οικονομική ύφεση που οδηγεί και στην μείωση των τηλε-δαπανών των νοικοκυριών.

Ποια είναι τώρα τα χοντρά?

Ότι μερικοί ψαγμένοι βλέπουν ότι τα μαθηματικά των αποδόσεων επενδύσεων και οι εξισώσεις προφοράς και ζήτησης αρχίζουν και αποκτούν πορτοκαλί χρώμα.

Αν μαζί σε αυτά, που δεν χρειάζονται διαψεύσεις και αμφισβητήσεις, προστεθεί η τραπεζική και επενδυτική δυστοκία, η πορεία των υπολοίπων «μικρών» της αγοράς έρχεται και δένει με τον αριθμό των εταιρειών που λέγεται ότι «χωράνε» στην αγορά.

02 12 2008 - πηγή ICT plusNo comments: