Pages

01 July 2009

Σωκράτης Κόκκαλης: «θέμα χρόνου» η εξαφάνιση των μικρών παρόχων

30 06 2009 - Νέος γύρος στην ενοποίηση των μικρών εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας, εκτιμά ο Σωκράτης Κόκκαλης στη Γενική Συνέλευση της HOL.

image Χαρακτήρισε ως «θέμα χρόνου» την εξαφάνιση των μικρών παρόχων. Σαφείς αιχμές κατά του ΟΤΕ, για την εκμετάλλευση της δεσπόζουσα θέση του στην αγορά. Δεν συζητήθηκε η συμφωνία εισόδου της Vodafone στο μετοχικό κεφάλαιο της HOL. Στο 50% των συνδέσεων LLU των εναλλακτικών παρόχων η HOL διαθέτει σήμερα 210 χιλ. συνδέσεις. Νέο Δ.Σ με Πρόεδρο τον Σωκράτη Κόκκαλη και Δ. Ζαρκαλή.

Αξιοσημείωτες επισημάνσεις έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης στη χθεσινή Γενική Συνέλευσης της Ηellas On line, όπου μετά από καιρό απουσίας από την δημοσιότητα της αγοράς τηλεπικοινωνιών, υποστήριξε ότι σύντομα ξεκινά νέος γύρος ενοποίησης των μικρών εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας και είναι «θέμα χρόνου» η εξαφάνιση των μικρών παρόχων και η ανάδειξη ισχυρών σχημάτων στον κλάδο με ισχυρότερη κεφαλαιακή και μετοχική παρουσία.

Τόνισε ότι η πολιτική ορισμένων παρόχων είναι «καταστροφική» και άφησε αιχμές για την εμπορική πολιτική που ακολουθούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ηellas Online θα συνεχίσει τις κινήσεις της με σαφή αναπτυξιακή στρατηγική «χωρίς καταστροφικές προσφορές» οι οποίες όχι μόνο ευθύνονται για τις ζημίες του κλάδου αλλά έχουν και βραχυπρόθεσμη απόδοση. Παράλληλα ο Πρόεδρος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης, άφησε σαφή υπονοούμενα και κατά του ΟΤΕ, αναφέροντας ότι κατά το παρελθόν ο Οργανισμός προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τη δεσπόζουσα θέση του στην αγορά και εις βάρος των εναλλακτικών παρόχων.

Δεν συζητήθηκε η Vodafone
Kατά τη χθεσινή συνέλευση της HOL πολλοί περίμεναν την ανακοίνωση της ημερομηνίας ή του προσδιορισμού της περιόδου που η Vodafone θα αποκτούσε συγκεκριμένη μετοχική συμμετοχή στην εταιρεία. Ανάλογη ανακοίνωση δεν έγινε, όμως στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ότι οι δύο πλευρές έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει και απομένει η διευθέτηση ορισμένων νομικών σημείων από την πλευρά της Vodafone για να ανακοινωθεί και επίσημα η έναρξη της σημαντικής αυτής συμφωνίας για την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές κινήσεις η Vodafone θα εισφέρει στην HOL τον κλάδο ευρυζωνικών δικτύων, αποκτώντας μέσω αύξησης κεφαλαίου εις είδος (με την αποτίμηση της αξίας Δικτύων) και με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης, κοντά στο 25% του μετοχικού κεφαλαίου της HOL.

Αυξημένο EBITDA
Ο διευθύνων σύμβουλος της HOL Νάσος Ζαρκαλής εκτίμησε ότι για την οικονομική χρήση του 2009 θα επιτευχθεί αύξηση πωλήσεων κατά 50% με σημαντική βελτίωση της λειτουργικής της κερδοφορίας (EBITDA). Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση ότι η HOL διαθέτει σήμερα 210 χιλιάδες συνδέσεις LLU σε σύνολο 820 χιλιάδων συνδέσεων των εναλλακτικών παρόχων. Η HOL, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, είναι πρώτη ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους στις νέες συνδέσεις LLU το τελευταίο εννιάμηνο και το δεύτερο τρίμηνο του έτους η συμμετοχή της HOL στις νέες συνδέσεις LLU εκτιμάται σε 50%.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ηellas Online
Κατά την Γενική Συνέλευση εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία και με την εξής σύνθεση:

1. Σωκράτης Π. Κόκκαλης,
2. Κωνσταντίνος Γ. Δημητριάδη,
3. Αθανάσιος Σπ. Ζαρκαλή,
4. Κωνσταντίνος Σ. Κόκκαλη,
5. Δημήτριος Χρ. Κλώνη,
6. Νικόλαος - Σωκράτης Δ. Λαμπρούκος,
7. Γεώργιος Κ. Ζαχόπουλος,
8. Κωνσταντίνος Γ. Αντωνόπουλος, και
9. Ιωάννης Καλλέργης.

Επίσης, ορίσθηκαν οι κ.κ. Κ. Αντωνόπουλος και Ι. Καλλέργης, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002, περί εταιρικής διακυβέρνησης, ως ισχύει.No comments: