Pages

12 August 2009

Υπόθεση Siemens: Παράδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα

12 08 2009 - Την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη χώρα μας για αδικήματα που συντελέστηκαν μετά τις 18 Mαρτίου 2003, σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Προηγήθηκε επικοινωνία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το Εφετείο του Μονάχου. Πάντως, οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου  δηλώνουν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση, προκειμένου να παρατείνουν όσο περισσότερο γίνεται την παραμονή του στη Γερμανία. Όσον αφορά στη μετάβαση του τέταρτου ειδικού ανακριτή  στο Μόναχο, ο κος Ζαγοριανός αναμένεται να ζητήσει από τις γερμανικές αρχές την έκθεση με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Χριστοφοράκος αναφορικά με τον χρηματισμό των δύο μεγάλων κομμάτων την περίοδο 2004-2007. Δύο στελέχη, ένα της ΝΔ, τον αείμνηστο Γιάννη Βαρθολομαίο και ένα του ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Γείτονα κατονομάζει το ειρηνοδικείο Μονάχου στο ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

«Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι το κόμμα της ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας σχολίασε: «Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens, είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».)

«Όσα ισχυρίζεται η ΝΔ περί μη εμπλοκής της στο σκάνδαλο της Siemens διαψεύδονται από τα γεγονότα» τονίζει το ΠΑΣΟΚ

«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου, θα περιμέναμε σοβαρότερη και πληρέστερη ενημέρωση από την κυβέρνηση της ΝΔ», υπογραμμίζει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.)

«Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη μέγιστη αστοχία - εάν θέλουμε να είμαστε επιεικείς και όχι καχύποπτοι - να υιοθετήσει άκριτα τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του Μιχάλη Χριστοφοράκου και να προδικάσει εξελίξεις οι οποίες ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, εξακολουθεί να ερωτά αντί να απαντά», απάντησε στον κο Ρόβλια ο υπ.Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας.

"Σήμερα, όμηρος των εξελίξεων, λόγω των επιλογών της ηγεσίας της, είναι η ίδια η Νέα Δημοκρατία. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής προσωπικά, είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι", δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.

«Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο. Δεν θα το ακολουθήσουμε σ' αυτόν τον ασυγκράτητο κατήφορο. Είμαστε αμετακίνητοι στη θέση «φως σε όλα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

«Κακή παράσταση συνενόχων με στόχο τη συγκάλυψη και τον αποπροσανατολισμό» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τα όσα λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο της Ζίμενς.

Να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στους πολίτες για την υπόθεση της Ζίμενς και να εγκαταλείψουν την τακτική του συμψηφισμού σκανδάλων κάλεσε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας .

«Η ΝΔ είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στις μίζες. Οι καθαροί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι με την ανοχή τους συγκαλύπτουν την ενοχή των άλλων.», ανέφερε ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Κωστης Αϊβαλιώτης.

Εν τω μεταξύ, το πράσινο φως άναψε η εισαγγελία της Βέρνης για το άνοιγμα των λογαριασμών που τηρούσε σε τράπεζες της ελβετικής πόλης,ο καταζητούμενος πρώην γενικός οικονομικός διευθυντής της Siemens Ηellas Χρήστος Καραβέλας.

Πηγή: www.athina984.grNo comments: