Pages

16 September 2009

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Vivodi από την OΝ Telecoms.

14/9/2009 - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Vivodi από την OΝ Telecoms. Στο 20% η συμμετοχή της Vivodi στο νέο εταιρικό σχήμα. Η οικογένεια Εφραίμογλου καλύπτει εξ ολοκλήρου την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΟΝ. Διατηρείται το εταιρικό σήμα της Vivοdi, η οποία ως θυγατρική της OΝ Telecoms θα δραστηριοποιηθεί εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ενσωμάτωσης της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms, οι οποίες είχαν μπει στην τελική ευθεία στα αρχές μαρτίου. Εχοντας ως βασική κατεύθυνση τη στρατηγική δημιουργίας ενός νέου και ισχυρότερου σχήματος στην αγορά ψηφιακώνμ επικοινωνιών, υπεγράφη συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms.

Στo πλαίσιο της συμφωνίας η Οn Telecoms αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου  κατά 50 εκατ. ευρώ σε μετρητά με παραίτηση των παλαιών μετόχων υπέρ των νέων. Η αύξηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από  την οικογένεια Εφραίμογλου, μοναδικό μέτοχο της Vivodi, η οποία θα συμμετέχει στο νέο εταιρικό σχήμα ON - Vivodi με ποσοστό 20%. Mετά την δημιουργία του νέου σχήματος η Vivodi θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΟΝ και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, επεκτείνοντας το δίκτυό της στο βόρειο τμήμα της χώρας ξεκινώντας άμεσα από τη Θεσσαλονίκη.

Δύο παίκτες, μία ομάδα
Η Οn Telecoms κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί μία από τις διακριτές εταιρείες στoν κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας μάι από τις πιο αξιοπρόσεκτες παρουσίες στο σύνολο της αγοράς. Με την ενοποίηση αυτή, η Vivodi προσθέτει στη συνδρομητική βάση της ΟΝ περίπου 35.000 πελάτες LLU και 65.000 προεπιλογής φορέα, από τους οποίους σημαντικός αριθμός είναι μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και επαγγελματίες, τόσο στις υπηρεσίες φωνής όσο και του ευρυζωνικού Internet. Ταυτόχρονα στο νέο σχήμα η On Telecoms ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς η Vivodi ήταν από τις πρώτες εταιρείες που προσέφεραν στην ελληνική οικιακή αγορά υπηρεσίες ψυχαγωγίας, όπως η καλωδιακή τηλεόραση. Έτσι η νέα  On Telecoms παρουσιάζεται  ενισχυμένη τόσο από πλευράς μετοχικής σύνθεσης, όσο και από πλευράς μεριδίου αγοράς και τεχνογνωσίας αποτελώντας τον πρώτο πάροχο υπηρεσιών triple play στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της On Telecoms Ανδρέας Ριαλάς, Chief Investment Officer του Argo Group, του μεγαλύτερου μετόχου του νέου σχήματος, σχολίασε: « Είναι ένα πρώτο και σπουδαίο βήμα για τη συγκέντρωση της Τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ελλάδα.Η Οn σχεδιάζει να αναλάβει ηγετικό ρόλο  στην ολοκλήρωση των κλάδων των επικοινωνιών και τών Νέων Μέσων, με νέες εξαγορές και συνεργασίες»

Αναφορικά με την συμφωνία, ο Γρηγόρης Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της On Telecoms, σχολίασε:
«Με την είσοδο της στην αγορά τον Μάρτιο 2007 η Οn Telecoms άλλαξε τον τοπίο των τηλεπικοινωνιών προσφέροντας πρωτόγνωρες υπηρεσίες τηλεφωνίας, internet και τηλεόρασης με ασύγκριτες ταχύτητες μέσω του δικτύου της οπτικών ινών. Σήμερα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική αγορά μέσω αυτής της σημαντικής εξαγοράς. Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία με τους μετόχους της Vivodi, που επενδύουν σε ένα νέο, ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα. Το γεγονός πως καταφέραμε να κερδίσουμε ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τροφοδοτεί το όραμά μας: να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία προς την κορυφή, προσφέροντας όλο και περισσότερες καινοτόμες και αξιόπιστες υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, Internet και τηλεόρασης στους έλληνες καταναλωτές».

Η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vivodi, δήλωσε:
«Στην Vivodi πάντα ο στόχος μας ήταν να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Από την έναρξη της λειτουργίας μας, τολμήσαμε να δημιουργήσουμε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τηλεπικοινωνιακό πάροχο, πρότυπο για την Ελλάδα. Για μια ακόμα φορά σήμερα τολμάμε, αφουγκραζόμενοι τα δεδομένα της αγοράς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την On Telecoms. Μαζί θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους συνδρομητές με ανταγωνιστικά προϊόντα ενώ παράλληλα, θα αποτελούμε την απόλυτη εναλλακτική επιλογή για όσους επιθυμούν υπηρεσίες αιχμής σε προσιτή τιμή».No comments: