Pages

29 June 2010

ΟΤΕ: Πρόσω ολοταχώς για Satellite

29 06 2010: Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει στον αέρα το νέο  τηλεοπτικό πρόγραμμα, όχι των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά του ΟΤΕ. 

Ο κύριος τηλεπικοινωνιακός  πάροχος της χώρας ετοιμάζεται  να δοκιμαστεί και στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λανσάροντας υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου και μάλιστα υψηλής ευκρίνειας με το «πακέτο» Hellas Sat HD. 

Σύμφωνα με πληροφορίες  του Capital.gr, το «μπουκέτο» περιεχομένου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δίνοντας έμφαση και στο αθλητικό πρόγραμμα, και θα μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που διαθέτει ο Hellas Sat να εκπέμπει δορυφορικά τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ήδη ο ΟΤΕ έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα στο ΕΣΡ.

Απαντώντας σε σχετική  ερώτηση στο πλαίσιο της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, στελέχη του ΟΤΕ ανέφεραν πως ο ελληνικός δορυφόρος  έχει και τη χωρητικότητα και  τις δυνατότητες να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του ΟΤΕ, τουλάχιστον  μέχρι το 2017, οπότε θα βρίσκεται  σε τροχιά.

Αξίζει να σημειωθεί  πως η θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ που διαχειρίζεται τον Hellas Sat έλαβε πέρυσι την άδεια παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, την δεύτερη που εκχωρήθηκε από το κράτος ύστερα από 10 χρόνια.

Το πλάνο των  συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών  μέσω του δορυφόρου δεν είναι  καινούργιο για τον ΟΤΕ, αφού βρίσκεται  στα σκαριά περίπου 3 χρόνια. Πλέον  θεωρείται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για εικόνα υψηλής ευκρίνειας και περιεχόμενο κατόπιν πληρωμής και όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές «το πακέτο που θα λανσάρει ο Οργανισμός θα είναι άκρως ανταγωνιστικό».

Έτσι ο ΟΤΕ θα ανταγωνιστεί ουσιαστικά τη δορυφορική ψηφιακή πλατφόρμα της Nova με τους πάνω από 331.000 συνδρομητές, η οποία ανήκει στη Forthnet. Μάλιστα, η Nova θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο τις πρώτες εκπομπές τηλεοπτικού περιεχομένου σε Full HD, με την στρατηγική της να εστιάζει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή.

Ο ΟΤΕ έχει ήδη παρουσία και στο χώρο της δορυφορικής εκτός Ελλάδος και δη, στη Ρουμανία. Η θυγατρική του Romtelecom προσφέρει ήδη την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dolce μέσω του δορυφόρου μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2, φθάνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στους 900.000 συνδρομητές. 

Πηγή: capital.gr1 comment:

e-TEE said...

Εκλογές στο e-ΤΕΕ

Οι εκλογές για την πρώτη εκλεγμένη Διοίκηση του e-TEE, έχουν προκηρυχθεί για την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, σε όλη τη χώρα από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το βράδυ για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του e-ΤΕΕ.
Στις εκλογές αυτές θα εκλεγούν 13 αιρετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του e-TEE και 5 αιρετά Μέλη της Επιτροπής Μητρώου (Ε.Μ.) του e-TEE.
Οι υποψήφιοι για την Επιτροπή Μητρώου (Ε.Μ.) είναι 6 άτομα ενώ για το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) 39 άτομα. Στο ψηφοδέλτιο οι εκλογείς μπορούν να σημειώσουν μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης για τους Συμβούλους του Δ.Σ. και μέχρι ένα (1), για τα μέλη της Ε.Μ.
Κάθε Μέλος του e-TEE ψηφίζει στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος στο οποίο βρίσκεται την ημέρα των εκλογών. Τα Περιφερειακά Τμήματα που θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα και οι διευθύνσεις τους μπορούν να αναζητηθούν στο www.e-tee.gr.
Το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (e-TEE) δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα εκπροσώπησης των επιστημόνων ΤΠΕ στη χώρα μας. Βασικός στόχος του e-TEE είναι να εκφράσει και να κινητοποιήσει το σύνολο των αποφοίτων πανεπιστημιακών τμημάτων ΤΠΕ, αλλά και να διαμορφώσει αποτελεσματικές πολιτικές στον χώρο των ΤΠΕ.
Μπορείτε να αναζητήσετε το όνομα σας σύμφωνα με τις οδηγίες προκειμένου να δείτε αν έχετε δυνατότητα να ψηφίσετε στις εκλογές της 17ης Οκτώβρη και συνεπώς αν είστε μέλος του e-TEE:
http://www.e-tee.gr/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=eklogikos_katalogos