Pages

14 April 2011

Netone: Ανακοίνωση για την διακοπή παροχής υπηρεσιών των πακέτων αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου (LLU)

14 04 2011 - Σας ενημερώνουμε ότι η Net One στα πλαίσια της νέας επιχειρηματικής στρατηγικής της, αποφάσισε να διακόψει την παροχή υπηρεσιών των πακέτων αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου (LLU) Value Pack, Standard Pack, Telephony και Professional στις 31 Μαΐου 2011, και να επικεντρωθεί στην παροχή προηγμένων και ποιοτικών τηλεπικοινωνιακών λύσεων, με προστιθέμενη αξία, προς τον επιχειρηματικό κόσμο.

Με πρωταρχικό μας μέλημα την βέλτιστη εξυπηρέτηση και τη διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας της τηλεφωνικής σύνδεσης ή/και πρόσβασης στο διαδίκτυο, καλούμε τους συνδρομητές μας στα ανωτέρω πακέτα υπηρεσιών, να επιλέξουν νέο πάροχο και να μεταφέρουν την σύνδεσή τους, προκειμένου αυτή να παραμείνει ενεργή.

Η διαδικασία μεταφοράς από πάροχο σε πάροχο μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες, γι' αυτό προτείνουμε να γίνει άμεσα.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο 13860 (με αστική χρέωση από κινητό) ή στο 800 860 000 (χωρίς χρέωση από σταθερό) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Της Ρόης Χάικου - Κόβει τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες προς τους οικιακούς πελάτες το δίδυμο Algonet-Netone λόγω ασύμφορης και ζημιογόνας δραστηριότητας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι τα telecoms παραμένουν ακριβή επένδυση...
Οι δύο εταιρείες ελέγχουν από κοινού το 0,5% της αγοράς LLU με περίπου 6.500 γραμμές, οι οποίες πλέον θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη τηλεπικοινωνιακή... στέγη, είτε σε εναλλακτικούς είτε να επιστρέψουν στον ΟΤΕ.

Και ήδη καλούν τους πελάτες τους να επιλέξουν νέο πάροχο και να μεταφέρουν τη σύνδεσή τους, προκειμένου αυτή να παραμείνει ενεργή. Η διαδικασία μεταφοράς από πάροχο σε πάροχο μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες, γι΄ αυτό συνιστούν οι σχετικές κινήσεις να γίνουν άμεσα. 
Μάλιστα, στις ενημερωτικές επιστολές που στέλνουν προτείνουν στους πελάτες τους να... προτιμήσουν την κυπριακή Cyta. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κάνει μία συμφωνία συνεργασίας με την θυγατρική του κυπριακού παρόχου στη χώρα μας, βάσει της οποίας η δεύτερη δημιούργησε ένα ειδικό πακέτο προσφοράς που απευθύνεται στους LLU συνδρομητές της Net One, που θα μπορούν να κρατήσουν και τον τερματικό εξοπλισμό τους. Αυτό βέβαια δεν δεσμεύει κάποιον πελάτη της Netone να πάει υποχρεωτικά στην Cyta.

Η εμπορική συμφωνία δεν αποκλείεται, ανάλογα και με την εξέλιξή της, να λειτουργήσει ως ένα βήμα για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, στη λογική που διέπει τους εναλλακτικούς παρόχους ότι "όλοι μιλάνε με όλους...".
Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες τόσο της Netone όσο και της Algonet, η εταιρεία «στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής στρατηγικής της, αποφάσισε να διακόψει την παροχή υπηρεσιών των πακέτων αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου (LLU) Value Pack, Standard Pack, Telephony και Professional στις 31 Μαΐου 2011, και να επικεντρωθεί στην παροχή προηγμένων και ποιοτικών τηλεπικοινωνιακών λύσεων, με προστιθέμενη αξία, προς τον επιχειρηματικό κόσμο». Η δραστηριότητα αυτή ουσιαστικά αφορά την Netone, η οποία έχει περίπου 2.000 εταιρικούς πελάτες.

Η δραστηριότητα του LLU ήταν ζημιογόνος, γιατί η υποδομή που είχε στηθεί απαιτούσε πάνω από 30.000 γραμμές LLU, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, αριθμός που δεν επιτεύχθηκε.
Με βάση τους πιο πρόσφατους ισολογισμούς του 2009, η Algonet είχε κύκλο εργασιών 19,36 εκατ. ευρώ, σύνολο υποχρεώσεων 7,8 εκατ. ευρώ και ζημίες 7,37 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα τα μεγέθη της Netone ήταν κύκλος εργασιών 6,21 εκατ. ευρώ, ζημίες 4,65 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 3,4 εκατ. ευρώ.
Εφεξής, η Algonet στους οικιακούς θα κινηθεί μέσω WLR (wholesale line rental) κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά, ο πελάτης σταματά μεν να πληρώνει πάγιο τέλος στον ΟΤΕ αλλά η γραμμή έχει παραμένει στον Οργανισμό και ο εναλλακτικός πάροχος ουσιαστικά την υπενοικιάζεται.

Η μετοχική σύνθεση

Η μετοχική δομή του σχήματος είναι πολύπλοκη, καθώς οι δύο εταιρείες παραμένουν ξεχωριστές οντότητες υπό κοινή μητρική εταιρεία. Ο βασικός μέτοχος των Algonet-Netone λέγεται Netone SA με έδρα το Λουξεμβούργο. Η εταιρεία αυτή ανήκει κατά 80% σε δύο funds της Sciens International με έδρα τις ΗΠΑ και κατά 18% στο BNP Paribas Private Equity.

Η Sciens είναι γνωστή στη χώρα μας από την ομώνυμη εισηγμένη, μέτοχος της οποίας είναι και η Τράπεζα Πειραιώς. Ωστόσο ευθεία σχέση των δύο εταιρειών δεν υπάρχει, αν και πρόκειται για «αδερφικά» funds, τα οποία και έχουν πρόεδρο το ίδιο πρόσωπο, τον κ. Γιάννη Ρήγα. Η Sciens International ΑΕ συμμετέχει μετοχικά στο καζίνο του Λουτρακίου, αλλά και στο εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ στην Τρίπολη.

Από την Algonet έχει αποχωρήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια, ο σαουδαραβικός όμιλος Olayan, ο οποίος ήταν και ο βασικός μέτοχος. Η Algonet ιδρύθηκε το 1999 ενώ δέκα χρόνια μετά οι εκπρόσωποι της οικογένειας Olayan στη χώρα μας επέλεξαν να από-επενδύσουν, πουλώντας την συμμετοχή του στο αμερικανικό fund.

Στο παρελθόν το σχήμα είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με την On Telecoms για συγχώνευση, η οποία, ωστόσο, δεν ευοδώθηκε, αφού η τελευταία προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση με τη Vivodi. Το ισχυρό χαρτί του διδύμου είναι οι κάρτες προπληρωμένου χρόνου ομιλίας στη σταθερή τηλεφωνία, από όπου προέρχεται το 50% του συνολικού τζίρου τους.

Τι πρέπει να κάνουν οι συνδρομητές

Μέχρι σήμερα, η μεταφορά της γραμμής απαιτεί τουλάχιστον 10 εργάσιμες, δηλαδή πάνω από 20 ημερολογιακές ημέρες, ενώ στόχος της ΕΕΤΤ από τις αρχές Μαϊου είναι ο χρόνος αυτός να πέσει στις 3 εργάσιμες,

Ουσιαστικά, οι συνδρομητές Algonet και Netone θα πρέπει να κάνουν την έρευνα αγοράς τους και να βρουν την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας και Internet που επιθυμούν. Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνουν μια αίτηση μεταφοράς της γραμμής τους από το δίκτυο των Algonet-Netone στο δίκτυο του άλλου παρόχου. Η αίτηση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και αίτηση για τη διακοπή των υπηρεσιών του από τον υφιστάμενο πάροχό του.

Η νέα εταιρεία που επιλέγει ο καταναλωτής αναλαμβάνει να προωθήσει την αίτηση, να ενημερώσει τον πάροχο-δότη για την φορητότητα του αριθμού και τη διακοπή της σύνδεσης και να διεκπεραιώσει όλες τις διαδικασίες και την απαιτούμενη για τη μεταφορά του αριθμού.

Πηγή:www.capital.gr


Τώρα προσθέτω εγώ, αφού το κατάλαβαν ότι χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να πάνε μπροστά, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Τουλάχιστον αν το καταλάβαιναν νωρίτερα θα είχαν εξοικονομήσει οι επενδυτές και κάποια φραγκάκια για να κάνουν αυτά που λένε ότι θα κάνουν από εδώ και εμπρός !?

Εν κατακλείδη ένας λιγότερος και οδεύουμε ταχέως προς το γνωστό ολιγοπώλιο που θα έφτιαχνε ο ανταγωνισμός που ήθελε να δημιουργήσει η Ευρωπαική Ένωση ! Η γνωστή απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, των γυναικών κ.λ.π.

Καλή τύχη στις νέες τους βλέψεις για την αναμόρφωση της εταιρίας που θα σχοληθεί με τις εταιρίες ? ποιές σε αυτή την εποχή ?

Θα σχοληθούν λένε με “προηγμένες υπηρεσίες” οι οποίες θα παράγονται χωρίς επενδύσεις ?

Ποιός ξέρει θα υπάρχουν “ανώτερα όντα” που θα γνωρίζουν περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους.

Τα golden boys επομένως υπάρχουν ακόμα που δίνουν λύσεις !

Για να δούμε, για να δούμε ……….No comments: