Pages

30 October 2013

OTE TV PVR: παρουσίαση δέκτη

Στο μέγαρο του ΟΤΕ και στην αίθουσα VIP πραγματοποιήθηκε στις 25 10 2013 η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του νέου δέκτη PVR του ΟΤΕ TV. Ο νέος δέκτης, όπως σας έχει ενημερώσει έγκαιρα το Digital TV info, είναι ο Technicolor DSΙ-810, η οποία αποτελεί την παλιά Thomson. Ο δέκτης διαθέτει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες εγγραφής, timeshift, χειροκίνητο και μέσω EPG χρονοπρογραμματισμό εγγραφής, ενώ υπάρχει και μια ειδική λειτουργία για την αυτόματη εγγραφή όλων των επεισοδίων του ίδιου κύκλου, μιας σειράς που παρακολουθείτε.

O δέκτης διαθέτει δύο tuner, τα οποία τροφοδοτούνται είτε εξωτερικά με απευθείας συνδέσεις, είτε εσωτερικά μέσω ενσωματωμένου splitter και όχι loopthrough, όπως γράφτηκε εσφαλμένα σε κάποια μέσα. Αυτό σημαίνει ότι στην είσοδο του δεύτερου tuner φτάνει «όσο» σήμα λαμβάνει και το πρώτο tuner.
Ο δέκτης έρχεται με νέα μοντέρνα μενού που η εμφάνισή τους θυμίζει περισσότερο δέκτη του εμπορίου, παρά ιδιοκτησιακό set top box και υποστηρίζει DiSEqC 1.0. Φυσικά, είναι υψηλής ευκρίνειας υποστηρίζοντας μέγιστη ανάλυση εγγραφής και αναπαραγωγής στα 1080p. Διαθέτει σκληρό δίσκο στα 320GB, εκ των οποίων διαθέσιμα για εγγραφή από μέρους του χρήστη είναι τα 250GB, κάτι που σημαίνει περίπου 180 ώρες εγγραφής. Τα υπόλοιπα 70GB είναι κλειδωμένα για άλλες μελλοντικές υπηρεσίες, όπως π.χ. το Cinema on Demand. 
Ο δέκτης διατίθεται με ισόβια εγγύηση και οποιαδήποτε βλάβη στον σκληρό δίσκο ή στον ίδιο τον δέκτη, συνοδεύεται με αντικατάσταση. Το κόστος της υπηρεσίας PVR ανέρχεται στα 4€ το μήνα, ενώ ο δέκτης διατίθεται δωρεάν σε όλους τους νέους συνδρομητές με 12μηνο πρόγραμμα. Οι υπάρχοντες συνδρομητές μπορούν αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες PVR με αντικατάσταση του παλιού δέκτη Kaon με τον νέο δέκτη Technicolor και πλην της επιβάρυνσης των 4€ των μήνα, δεν υπάρχει κάποια άλλη μετατροπή στο συμβόλαιό τους.Στο περιθώριο του event που διοργάνωσε ο OTE TV για την παρουσίαση του νέου PVR δέκτη του, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Κο Δημήτρη Μιχαλάκη, γενικό διευθυντή της συνδρομητικής πλατφόρμας. 
Κε Μιχαλάκη μεταφέρετε μας σας παρακαλώ την δική σας οπτική για τη σημερινή κατάσταση της συνδρομητικής τηλεόρασης. 
Επειδή βλέπω ότι στην ιστοσελίδα σας πως σας απασχολούν πολύ συχνά οι στόχοι μας και ο αριθμός των συνδρομητών μας, να σας προλάβω και να σας πω ότι έχουμε ξεπεράσει τους 230.000 και συνεχίζουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι ο OTE TV είναι αυτός που ανοίγει την αγορά και την οδηγεί σε μεγαλύτερα νούμερα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχε ο OTE TV, η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης είχε πολύ μικρή διείσδυση στο κοινό, με νούμερα που κυμαίνονταν γύρω στο 10-12%. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δείκτης θα κλείσει στο υψηλό 17%. Η ομάδα του OTE TV αν και μικρή, μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει μεγάλα πράγματα και συνεχίζουμε. Το 2014 είναι κοντά, και θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, περιμένετε και θα δείτε μεγάλα και όμορφα πράγματα από τον ΟΤΕ TV.
Θα προσφέρετε υπηρεσίες μέσω smartphones & tablets;
Η ανάπτυξη mobile και web υπηρεσιών είναι στα άμεσα πλάνα μας αλλά με μια διαφορετική μορφή από αυτή που προσφέρεται σήμερα από τον ανταγωνισμό. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια συνολικότερη και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία τηλεόρασης όπου ο θεατής θα μπορεί να απολαμβάνει το αγαπημένο του πρόγραμμα και υπηρεσίες σε όλες τις οπτικοακουστικές συσκευές που διαθέτει. Σας είπα και πριν, το 2014 θα είναι μια χρονιά εξελίξεων... 
Σας ενδιαφέρει η απόκτηση του Champions League;
Σας απαντώ με ένα ξεκάθαρο ναι. Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν μας ενδιαφέρει πολύ και όπως με την Premier League έτσι και τώρα όταν ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, θα είμαστε εκεί για να το διεκδικήσουμε.
Πόσο βοήθησε η Premier League στην ανάπτυξη της πλατφόρμας;
Θα έλεγα αρκετά, αλλά νομίζω ότι η πορεία του OTE TV είναι και αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Οι καταναλωτές εκτίμησαν ότι με τον OTE TV μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πλούσιο και ποιοτικό τηλεοπτικό περιεχόμενο, HD υπηρεσίες και μάλιστα σε εξαιρετικά προσιτή τιμή. Η Premier League θα έλεγα ότι αποτέλεσε τον καταλύτη, αυτό που λέμε το «κερασάκι στην τούρτα».No comments: